Italiaanse broodjes glutenvrij

  • 04 dec 2014
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Een geslaagd experiment met glutenvrij broodmix. Maak heerlijke broodjes met olijven en zongedroogde tomaatjes!

Ingrediënten

  • 1 pak glutenvrij broodmix (bijv. AH glutenvrije broodmix bruin)
  • zongedroogde tomaatjes op olie
  • zwarte olijven zonder pit
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • gist
  • (zonnebloem)olie

Bereidingswijze

Voor deze broodjes gebruikte ik 'AH glutenvrije broodmix bruin'. De smaak van deze broodmix past goed bij het idee van Italiaanse broodjes. Zelf maakte ik van een half pak drie broodjes en uit een heel pak haal je dus ongeveer zes broodjes. Lees op de verpakking hoe je het deeg moet bereiden. Je hebt hiervoor gedroogde gist, lauwwarm water en wat zonnebloemolie nodig. Zet het deeg op een warme plek om even te kunnen rijzen. Hak ondertussen wat zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven fijn. Ik deed er vrij veel door en dan krijg je lekkere broodjes vol smaak. Meng ook wat Italiaanse kruiden door het deeg.

Met olijven en zongedroogde tomaatjes

Zet de oven aan op 200 graden Celsius. Strooi wat glutenvrij bloem op een schoon aanrechtblad en rol daarop de broodjes. Je handen worden van dit glutenvrije deeg altijd wat plakkerig, maar met wat losse bloem gaat het beter. Maak bolletjes ter grootte van een appel. Leg ze allemaal op een bakplaat en zet de bakplaat daarna in het midden van de oven. Halverwege de baktijd heb ik de bovenkant van de bolletjes ingesmeerd met een kwastje met water. De broodjes scheuren tijdens het bakken wat open en zien er daardoor lekker ambachtelijk uit. Eet ze als ze nog warm zijn, mmm!

PS. Deze broodjes kun je zo eten of combineren met een groene salade, soep of een kaasplankje.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!