Snelle kippensoep met limabonen

  • 22 okt 2016
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Met een pot bouillon flans je echt in tien minuten een lekker soepje in elkaar. Lekker als lunch, maar met een extra boterham ook geschikt als makkelijke avondmaaltijd.

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon (bijv. Struik Bouillon om te koken)
  • 1 blikje limabonen (400 gram, of witte bonen)
  • 5 kastanjechampignons
  • stukje spitskool (of bijv. chinese kool)
  • 1 sjalotje
  • verse koriander

Bereidingswijze

Vroeger maakte ik vaak snelle kipppensoep met bouillon uit een potje. Tot ik erachter kwam dat daar vaak e-nummers zoals e621 in zaten, toen ben ik ermee gestopt. Bij de ekowinkels verkopen ze wel gezonde varianten maar die zijn vaak nogal prijzig. Gelukkig laten steeds meer merken de onnodige stoffen weg en maken ze bouillons op basis van natuurlijke ingrediënten. Let goed op of de bouillon allergenen bevat, dat moet op de verpakking vermeld worden.

Ik nam een pot bouillon van Struik van 450 milliliter en vulde die met water aan tot een liter. Zet de pan op een middelhoog vuur en begin met het snijden van je sjalotje, champignons en kool. Je hebt niet zo heel veel kool nodig, laten we zeggen ongeveer een vijfde deel van een spitskool. Wacht tot de bouillon warm wordt en voeg dan eerst de sjalot toe, enkele minuten later de kool en kastanjechampignons en pas op het laatst de limabonen. Spoel de bonen wel even af met water in een vergiet of zeef. Zorg dat de soep niet hard gaat koken. De bonen hoeven alleen nog even op te warmen. Dien de soep op in kommen en garneer met een handvol verse korianderblaadjes. Als je geen koriander lust kun je selderijblad of peterselie gebruiken.

Snel soepje!

Wat ik hier ideaal aan vind is dat je heel snel klaar bent en toch een vrij gezonde maaltijd eet. Hoe meer groenten je toevoegt, hoe gezonder natuurlijk. Ook als je wat meer peulvruchten wilt eten is dit een ideale manier om ze te verwerken. Bovendien zorgen peulvruchten ervoor dat je soep een stuk beter vult dan met alleen gesneden groentes. Wil je nog meer vullling? Voeg dan rijstnoodles toe of stukjes kip.

PS. De bouillon (Struik Bouillon om te koken) ontving ik als proefproduct in de Foodybox van Kroon op het Werk. Hij kost € 1,69 bij de Albert Heijn. Van mij mag er iets minder zout in, maar verder een lekkere bouillon!

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!