Yoghurt met crunchy havervlokken en herfstfruit

  • 05 nov 2016
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Een gezond en voedzaam ontbijt dat goed past bij het seizoen. Het is immers appels- en perentijd! Met crunchy havervlokken van Consenza.

Ingrediënten

  • soyayoghurt of soya-kokosyoghurt (zonder suiker)
  • crunchy havervlokken (bijv. van Consenza)
  • 1 appel
  • 1 peer
  • hazelnoten
  • speculaaskruiden (bijv. van Simply Spices)

Bereidingswijze

Ik ben een groot fan van yoghurt als ontbijt. Vaak eet ik het met gewone havermout en het fruit dat ik in huis heb. Deze keer had ik crunchy havervlokken van Consenza om te testen. Meestal als iets crunchy is hebben ze er een lading suiker in gedaan, maar bij deze vlokken is dat niet het geval, bij de ingrediënten staan alleen havervlokken. Top! En nog heel lekker ook. Ook voor de soyayoghurt ga ik voor ongezoete varianten. Alpro heeft ze (ook met kokos), maar bij Albert Heijn vind je een goedkopere versie van het eigen merk.

Herfstig ontbijt met soyayoghurt

Pak een mooie kom uit de kast en vul hem voor tweederde met yoghurt. Per persoon doe je er een halve appel en een halve peer (in blokjes gesneden) bij. Hak een stuk of tien hazelnoten in grove stukken met een groot mes. Voeg die toe, samen met een handvol havervlokken en een theelepel speculaaskruiden. Ik gebruikte de Joy Speculaas van Simply Spices. Deze kruiden zijn vrij van allergenen en e-nummers. Dit ontbijtje is snel klaar en voedzaam genoeg om de ochtend door te komen. Er zit ook veel goeds in dit bakje yoghurt, eiwitten (yoghurt), koolhydraten (havermout), gezonde vetten (noten) en vitamines (fruit).

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!