Ontbijt met yoghurt en kakifruit

  • 10 jan 2017
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Een makkelijk en fris ontbijtje met heerlijk kakifruit dat je nu overal in de winkels ziet liggen. Begin je dag met gezonde ingrediënten!

Ingrediënten

  • halve kakifruit (sharonfruit)
  • geitenyoghurt (of andere yoghurt, evt. lactosevrij)
  • havermout
  • enkele paranoten
  • enkele rozijnen

Bereidingswijze

Ik zou dit eigenlijk meer een ontbijtsuggestie willen noemen dan een echt recept. Zo moeilijk is het immers niet om een bord of kom te vullen met wat yoghurt, een halve kakifruit in plakjes of blokjes te snijden en wat paranoten te hakken. Voeg ook wat havermout toe zodat het voldoende voedzaam is om de ochtend door te komen en strooi er wat rozijnen over om het af te maken. Met welk fruit dan ook is dit een van mijn favoriete ontbijtjes!

Kakifruit bij je ontbijt!

Kakifruit is een oranje vrucht die een beetje op een harde tomaat lijkt. En dan met een fruitsmaak. Je kunt hem schillen, maar dat is eigenlijk niet nodig. Wel even goed wassen natuurlijk. Het bevat lekker veel vitamines en is ook rijk aan vezels. Omdat je aan dit ontbijtje tevens havermout toevoegt, krijg je dus een mooie hoeveelheid vezels binnen wat goed is voor je spijsvertering. Paranoten bevatten veel selenium. Als je er drie of vier aan je ontbijt toevoegt heb je de aangeraden dagelijkse dosis selenium al binnen.

Als je geen coeliakie hebt dan kun je de goedkoopste havermout uit de supermarkt kiezen. Zelfs bij de Albert Heijn heb je al een pak havermout voor 39 cent in de serie BASIC producten. Paranoten kun je voor een goede prijs bij de Lidl kopen. En ook geitenyoghurt of lactosevrije yoghurt is tegenwoordig bij alle grotere supermarktketens verkrijgbaar, top!

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!