Overnight oats met mango

  • 24 jan 2017
Beoordeel dit recept
(3 stemmen)
4.67 5 0

Overnight oats zijn al een tijdje 'in de mode'. Je maakt het 's avonds en hoeft het 's morgens alleen maar uit de koelkast te pakken. Heel makkelijk en ook nog eens super gezond!

Ingrediënten

  • 3 volle eetlepels havermout
  • 1 volle eetlepel chiazaad
  • een halve mango
  • 4-5 paranoten of iets meer hazelnoten
  • 125 ml. ongezoete amandelmelk

Bereidingswijze

Om overnights oats te maken gebruiken de meeste mensen een glazen pot. Je kunt een oud jampotje gebruiken of bijvoorbeeld een kleine weckpot. Allerlei soorten fruit zijn geschikt om toe te voegen: appel, blauwe bessen of bramen, maar deze keer maakte ik het met mango. Snijd de helft van de mango af, verwijder de schil en maak er blokjes van. De blokjes doe je onderin de glazen pot, als frisse bodem voor de overnight oats.

Een makkelijk en gezond ontbijt!

Daar bovenop doe je drie of vier volle eetlepels (glutenvrije) havermout. Heb je geen coeliakie dan kun je de goedkoopste havermout in de winkel kopen. Dat kost nog geen 40 cent. Maar voor 100% glutenvrije havermout moet je een gespecialiseerd merk kopen. Op de havermout doe je het chiazaad. Voeg dan de amandelmelk toe. Als het goed is staat alles nu net in het vocht. Als je iets zachtere nootjes wilt kun je ze nu al bovenop strooien. Ik hak ze zelf liever 's morgens zodat ze lekker knapperig zijn. Oké, nu zet je het in de koelkast met een dekseltje erop. Lekker slapen en de volgende ochtend staat je ontbijtje klaar. Het is een goede start van je dag omdat er veel gezonde ingrediënten in zitten!

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!