Avocadotoast met geitenkaas

  • 16 feb 2018
Beoordeel dit recept
(3 stemmen)
3.67 5 0

Avocadotoast met een zachtgekookt eitje is zalig, maar dit is misschien nog wel lekkerder. Romige avocado met zachte geitenkaas, een vleugje munt en limoen.

Ingrediënten

  • (glutenvrij) brood
  • avocado
  • jonge, zachte geitenkaas
  • munt
  • limoen
  • peper

Bereidingswijze

Per persoon neem je twee bruine, meergranen boterhammen. Ook glutenvrij zijn er inmiddels meerdere varianten in de gewone supermarkt verkrijgbaar. Zorg dat je een goede avocado hebt die mooi gerijpt is. Snijd de avocado doormidden en prak het grofweg in een schaaltje. Afhankelijk van de grootte van de avocado heb je soms wel genoeg aan een halve voor deze twee boterhammen. Rooster de boterhammen in een broodrooster.

Beste lunchgerecht ever!

Haal de boterhammen uit het broodrooster en smeer ze lekker dik in met de avocado. Doe er vervolgens wat jonge geitenkaas op. Van die zachte, frisse geitenkaas die vaak in een vierkant doosje zitten. Snijd dan een paar blaadjes munt in reepjes en strooi die over de boterhammen. Nog even met de pepermolen eroverheen en een beetje vers limoensap erover sprenkelen. Dit geeft een lekker frisse kick aan het gerecht. Eet smakelijk! Wedden dat je dit vaker gaat maken ;-).

PS. Avocado's zijn supergezond, ze bevatten goede vetten, vitamines en vezels. Bovendien vult het goed, zodat je na een gezonde lunch niet snel weer gaat snacken. Ik probeer altijd één of twee keer per week avocado te eten.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!