Broodje hamburger met bietenhummus

  • 19 jan 2018
Beoordeel dit recept
(2 stemmen)
3.5 5 0

De bietenhummus die ik laatst maakte is ook heerlijk op een broodje hamburger! Maak zelf een vegaburger of koop vegetarische hamburgers in de winkel.

Ingrediënten

  • ciabattabroodjes van Schärr (glutenvrij), of hamburgerbroodjes
  • burgers van de Vegetarische Slager (of maak ze zelf)
  • bietenhummus
  • komkommer
  • kiemen
  • citroensap
  • peper

Bereidingswijze

Voor deze 'broodjes hamburger' kocht ik de mc2 burger van de Vegetarische Slager. Let op, deze zijn niet glutenvrij. Als je geen gluten mag, maak dan zelf burgers, bijvoorbeeld met champignons en/of bonen. Zoals deze burger van zwarte bonen bijvoorbeeld. Wat betreft de broodjes, er zijn tegenwoordig veel glutenvrije broodjes op de markt en anders kun je die ook zelf maken met glutenvrije broodmix. Mag je wel gluten, dan koop je gewoon de bolletjes die jij lekker vindt. Ik heb voor dit broodje de ciabatta van Schärr gebruikt. Die is wel wat kleiner, maar het is een stevig en lekker broodje.

De bietenhummus maak je van geroosterde bietjes, een blikje kikkererwten, wat tahini, olijfolie, citroensap en peper en zout. Helemaal niet moeilijk, en je hebt meteen een flinke pot broodbeleg voor de komende dagen. Het recept van de bietenhummus staat hier op de site.

Perfect als meatless lunch

Bak de broodjes in een hete oven en bak of grill ondertussen de 'hamburgers'. Laat de broodjes niet te donker worden, dat is zonde en minder lekker. Snijd de broodjes doormidden en laat ze een klein been afkoelen. Doe er dan een flinke eetlepel bietenhummus op, vervolgens de burger, de plakjes komkommer en ten slotte de kiemen. Bij de Appie koop je tegenwoordig al een bakje kiemen voor 1 euro, super lekker ook op je rijstwafel of boterham met pindakaas of kaas. Sprenkel er nog wat citroensap over en eventueel een snuf peper. Als je het lekker vindt kun je ook nog wat grove mosterd op de burger doen. Ik vind dit een echte verwenlunch, die bijvoorbeeld ook heel geschikt is als er een vriendin komt lunchen. Leuk toch om iets te maken wat je ook in de hippe tentjes in de stad bestelt!

PS. Wat zijn jullie favoriete glutenvrije broodjes? De Lidl in Duitsland heeft ook heel lekkere, maar dat is niet voor iedereen in de buurt.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!