Supersnelle mangobowl

  • 12 juni 2018
Beoordeel dit recept
(4 stemmen)
3 5 0

Dit is een verrassend lekkere lunch op een warme dag. Of als onbijt, dat kan ook heel goed. Het is snel klaar en zit bomvol gezonde voedingsstoffen!

Ingrediënten

  • 200 gram ingevroren mangoblokjes (bijv. van Lidl)
  • 3-4 eetlepels Skyr
  • 2-3 eetlepels glutenvrije granola (bijv. met speculaaskruiden)
  • blauwe bessen
  • kokosvlokken

Bereidingswijze

Eigenlijk heb ik een beetje een hekel aan de Lidl. Het is er altijd druk en rommelig en het licht is er vreselijk. Ik koop ook liever in een Nederlandse supermarkt of op de markt. Maar goed, met een kleine portemonnee loont het wel om er af en toe wat producten in te slaan. Zo kwam ik laatst een pakje mangoblokjes tegen in de diepvries en besloot er deze lekkere bowl mee te maken! Je kunt ook flink wat mango's inslaan op de markt en ze invriezen. Wel even in blokjes snijden natuurlijk!

Laat 200 gram blokjes een kwartiertje buiten de vriezer staan zodat ze niet meer zo hard zijn. Doe ze in een mengbeker en voeg drie tot vier eetlepels Skyr toe. Met een staafmixer pureer je dit tot een mooie puree. Omdat de mangoblokjes uit de vriezer komen, heb je dus een puree die bijna sorbetachtig is, heel lekker. Schep de puree in een mooi schaaltje.

Lekker zomers!

De Gezonde Kok heeft nog geen recept voor granola op de site staan, maar het is gemakkelijk zelf te maken. Je mengt glutenvrije havervlokken met gehakte noten en zaden. Voeg eventueel gedroogd fruit toe. Meng het met speculaaskruiden (of kaneel) en een scheutje honing en rooster het een half uurtje op 170 graden in de oven. Het is ook overal te koop in de supermarkten of in de glutenvrije webshops.

Garneer de bowl met granola, blauwe bessen en kokossnippers /-vlokken. Kokosvlokken, of eventueel geraspte kokos, is tegenwoordig ook in de gewone supermarkten te verkrijgen. De vetten en vezels die in die heerlijke kokos zitten, zijn ook nog eens goed voor ons. Ik vind dit gerechtje vooral heerlijk op een warme zomerse dag, lekker buiten in het zonnetje als ontbijt of lunch.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!