Fruitig sojatoetje

  • 22 juli 2013
Beoordeel dit recept
(6 stemmen)
4.17 5 0

Heb je een lactose-intolerantie en vrees je nooit meer een lekker toetje te kunnen eten? Dit toetje met sojayoghurt is super simpel te maken en toch een echte traktatie.

Ingredi├źnten

  • sojayoghurt
  • rood fruit

Bereidingswijze

Een makkelijker toetje bestaat niet: doe de sojayoghurt in een bakje en voeg wat rood fruit toe. Vers fruit zoals aardbeien, bosbessen en frambozen zijn natuurlijk het lekkerst, maar buiten het seizoen kun je ook prima fruit uit de vriezer gebruiken. Bij Lidl en Makro verkopen ze grotere zakken die in verhouding goedkoper zijn. Voor de finishing touch kun je wat muntblaadjes toevoegen.

toetje soja 2

Als je geen suiker mag dan is sojayoghurt minder geschikt voor je. Deze yoghurt wordt meestal gezoet met tapiocastroop of suiker. Zelf heb ik er geen last van als ik het maar af en toe eet. Ook bij een intolerantie voor soja kies je uiteraard iets anders. Misschien verdraag je wel geitenyoghurt?

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!