Fruit met chocolade

  • 15 juli 2013
Beoordeel dit recept
(15 stemmen)
3.33 5 0

Spiesjes met fruit, druipend van de chocolade. Daar maak je iedereen blij mee. Als zoete afsluiter van een diner of voor de kinderen op een feestje.

Ingrediënten

  • banaan
  • aardbeien
  • ander fruit, bijv. abrikozen.
  • donkere chocolade of 'kookchocolade'

Bereidingswijze

De chocolade warm je 'au bain-marie' op. Breng water aan de kook in een grote pan en hang daar een kleiner steelpannetje in met de chocolade. Roeren tot alle chocolade gesmolten is. Voor dit recept heb ik kookchocolade van Verkade gebruikt met 76% cacao. Met een reep (donkere) pure chocolade zal het ook lukken als je het maar langzaam opwarmt.

Snijd de banaan en het overige fruit in stukken. Alle fruitsoorten die niet al te zacht zijn kun je voor dit gerechtje gebruiken. Doe de stukken fruit aan satéprikkers. Giet daarna wat warme chocolade over het fruit. Als je wilt dat de chocolade hard wordt dan zet je het nog even in de koelkast, maar met warme chocolade is het ook erg lekker.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!