Hangop toetje zonder lactose

  • 11 apr 2016
Beoordeel dit recept
(19 stemmen)
3.79 5 0

Hangop maak je van yoghurt. Het is wat dikker en smaakt ongeveer als kwark. Heerlijk met glutenvrije koekkruimels en verse frambozen.

Ingrediënten

  • 500 ml. lactosevrije yoghurt (bijv. van Lactofree)
  • haverkoeken (glutenvrij)
  • frambozen (ongeveer 100 gram)
  • enkele verse muntblaadjes

Bereidingswijze

Hangop maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt er alleen een schone theedoek, een zeef en een kom voor nodig. Plaats de zeef bovenop de kom en leg daar de schone theedoek in. Op de theedoek giet je ongeveer een half pak yoghurt, 500 ml. dus. Daarna zet je het in de koelkast. Als je het 's avonds in de koelkast zet heb je de volgende ochtend hangop. Het vocht loopt door de theedoek en de zeef en wordt onderin de kom opgevangen. Als je dit 's avonds als toetje eet zou je het dus 's morgens in de koelkast kunnen zetten.

Zuur, zoet, fruit!

Voor het maken van het toetje kies je twee mooie glazen. Onderin verkruimel je per glas een halve koek. Ik heb hiervoor haverkoeken gebruikt. Die zijn glutenvrij te koop en geven lekkere koekkruimels. Daarop schep je de helft van de hangop. Bovenop leg je de frambozen en twee (of meer) blaadjes verse munt. Als je een echte zoetekauw bent kun je hier eventueel nog wat honing overheen gieten. Het leuke van dit toetje is dat het net weer even anders is dan gewone yoghurt. Als je wel lactose verdraagt dan kun je uiteraard 'normale yoghurt' kopen. Misschien is het ook mogelijk om hangop te maken met geitenyoghurt. Iemand dat al eens geprobeerd?

hangop toetje

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!