Misosoep met zeekraal

  • 13 juli 2015
Beoordeel dit recept
(2 stemmen)
2 5 0

Een lekker hartig soepje met zeekraal en garnalen. Je kunt het als lunch eten of als voorafje bij een oosters etentje.

Ingrediënten

  • een zakje misosoep
  • garnalen
  • zeekraal

Bereidingswijze

Misosoep is zo klaar omdat je gewoon een zakje misopasta kunt gebruiken. Je hoeft dat alleen maar aan de kook te brengen met water. Dan voeg je de ingrediënten toe die jij lekker vindt, even laten pruttelen en klaar is je soepje. In de meeste supermarkten is misosoep tegenwoordig wel verkrijgbaar. Miso is een gefermenteerde pasta die in Japan veel wordt gegeten. Het wordt gemaakt van sojabonen, rijst (of soms gerst) met zout en koji. Koji is een mengsel van rijst, gerst of sojabonen dat men laat fermenteren door er een schimmel aan toe te voegen. Niet alle miso is glutenvrij. Die van TerraSana is dat bijvoorbeeld wel. Zelf ontving ik een testpakketje van MeiAsia en daar staat niet op vermeld of het gluten bevat. Let er dus op als je coeliakie hebt.

Lekker voor de afwisseling!

Deze keer maakte ik een kopje misosoep met garnalen en een handje zeekraal. De smaken passen goed bij elkaar, lekker ziltig. Eventueel kun je de zeekraal kort in een aparte pan met kokend water blancheren, dan wordt het iets minder zout. Zorg dat de zeekraal knapperig blijft, dus laat het niet minutenlang koken. De garnalen zijn meestal al gekookt en hoeven dus alleen even op te warmen in de soep. Ik vind dit een perfect soepje voor een regenachtige, koele dag. Het geeft je echt een kleine boost. Zeekraal is bovendien heel gezond, het zit vol met mineralen en vitamines. De zeekraal die je over hebt kun je de volgende dag verwerken in een salade of meebakken met wat rijst.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!