Noodles in een glutenvrij dieet

  • 09 mrt 2014
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
4 5 0

Rijstnoodles passen perfect in een glutenvrij dieet. Ik gebruik ze zeker twee of drie keer per maand als afwisseling op andere glutenvrije producten.

Rijstnoodles zijn lekker licht, niet duur en je kunt er veel kanten mee op. In de supermarkt vind je de dunne rijstnoodles, meestal onder de naam miehoen. Maar ook de wat bredere, platte noodles kom je in steeds meer supermarkten tegen. Wil je echt veel keuze hebben, ga dan eens naar een Chinese supermarkt. Daar verkopen ze rijstnoodles in alle soorten en maten. Ze hoeven maar heel kort te koken. Kook je ze te lang, dan krijg je papperige noodles waar je lastig een mooi gerecht meemaakt.

Een fijne afwisseling in je glutenvrije dieet

Rijstnoodles zijn vooral geschikt om te gebruiken in Aziatische roerbakgerechten. Hierin verwerk je bijvoorbeeld Chinese kool, spitskool of paksoi. Lekker met verse gember, knoflook en rode peper. Een voorbeeld is dit gerecht met miehoen en paksoi. Rijstnoodles zijn goed te combineren met kip, vis en garnalen. Voor een vegetarische maaltijd kies je voor tofu, dat combineert ook lekker. Een nadeel van rijstnoodles vind ik dat ze weinig vezels bevatten. Met een flinke hoeveelheid groenten kun je dat compenseren. Zelf voeg ik ook vaak sesamzaadjes of cashewnoten toe. Verder zijn rijstnoodles een prima alternatief voor vermicelli in je soep. Vooral in een Aziatisch getinte soep, maar ook in gewone kippensoep gebruik ik rijstnoodles. Voor de creatievelingen onder ons zijn er nog veel meer opties, zoals gefrituurde noodles, pittige noodle-'koekjes' en loempia's met rijstnoodles.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om vaker rijstnoodles op het menu te zetten. Ga vooral eens kijken in de toko of Chinese supermarkt voor nog meer ideeën. Bovendien zijn de verse kruiden en Aziatische groenten hier veel goedkoper. Succes!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!