Erwtenscheuten kweken

  • 24 mrt 2014
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een geslaagd experiment in mijn vensterbank: zelf erwtenscheuten kweken! Heel makkelijk en een chique garnering op je bord. 

Toen ik bezig was met de voorbereidingen van de moestuin, bedacht ik me dat ik zo'n bakje met erwtenscheuten ook zelf kan kweken. Ik heb heel simpel een bakje gevuld met potgrond en daar ongeveer 25 gedroogde erwten in gedaan. Ze komen snel op en na een week kun je de eerste scheuten al oogsten. Let op dat je niet te veel water geeft, want dan gaan ze schimmelen.

Erwtenscheuten, een hippe garnering!

De jonge scheuten zitten vol met vitaminen en mineralen. Je kunt ze als garnering op veel gerechten gebruiken; op een mooi voorgerechtje of gewoon op de aardappelpuree bijvoorbeeld. Erwtenscheuten kun je ook toevoegen aan allerlei salades. Ik maakte er bijvoorbeeld een gemengde salade mee met rode sla, rode ui, radijs, komkommer en doperwtjes. Hij was heerlijk. De smaak van de scheuten is vrij mild, een beetje zoals sla. Dus op naar de supermarkt of het tuincentrum voor een pakje gedroogde doperwten en volgende week heb jij ze ook!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!