Knoflook planten

  • 19 sept 2014
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Wil je zelf knoflook kweken? Stop in het najaar wat teentjes in de grond en verder hoef je niets te doen!

Ook als je geen moestuin hebt kun je best wat knoflook in je tuin planten. Zet ze op een redelijk zonnig plekje. De vroege najaarsweken (in september en oktober) zijn hiervoor de beste periode. Je neemt gewoon een bolletje knoflook en maakt dat los. De losse teentjes stop je ongeveer vijf centimeter diep in de grond.

Knoflook in je tuin

In het voorjaar zullen de knoflookteentjes kiemen en komen de groene stengels boven de grond. Je moet nog even geduld hebben tot het blad begint te verdorren in de zomer. Nu kun je de nieuwe bolletjes knoflook oogsten. Soms vormt het nieuwe bolletje weinig losse teentjes waardoor het meer één grote knoflookteen is. Ik vind dat nooit zo erg. Je kunt het bolletje dan gewoon in stukjes snijden en deze bewaren in wat olijfolie. Gewoon doen, snel wat knoflooktenen in de grond stoppen!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!