Kiemen kweken - review

  • 30 juni 2015
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Zelf kiemen kweken is gezond en leuk om te doen. Je bespaart er ook nog eens een hoop geld mee. Dit boek legt uit hoe.

'Veel mensen kennen de meest gangbare kiemen: alfalfa en taugé'. Zo begint dit boek. Na het lezen ervan ken je dus nog veel meer mogelijkheden en weet je ook hoe je het beste kiemen kunt kweken. In het eerste hoofdstuk wordt uitgelegd wat de voordelen zijn van het zelf kweken van kiemen. Hoofdstuk twee helpt je om een goede kiemer te kiezen. Dat kan overigens gewoon een leeg jampotje met een stukje gaas zijn, maar er zijn ook speciale kiembakjes of terracotta kiemschaaltjes. Vervolgens wordt heel uitgebreid uitgelegd welke zaden en peulvruchten je kunt gebruiken (heel veel, wat dacht je van sesamzaad en linzen!), hoe je de kiemen kweekt en kunt bewaren.

Kiemen zijn minigroenten, vol gezonde stoffen!

Achterin het boek vind je nog wat recepten. Natuurlijk kun je kiemen in een salade verwerken of op een cracker met pindakaas doen (zoals hier). De schrijfster van dit boek, Rita Galchus, geeft nog wat andere leuke suggesties. Zo kun je licht gekiemde peulvruchten in een soep verwerken, of kiemen aan een wrap toevoegen. Ze maakt ook bonenkiemenspread en rauwe kiemenhummus. Aan het eind staat nog een handig kweekschema. Het is een leuk boek voor iedereen die serieus meer wil weten van thuis verschillende kiemen kweken. Het bevat ongeveer 150 pagina's, heeft een soft cover en kost € 22,50.

Ik mag ook een exemplaar verloten. Noem hieronder een getal onder de 100 en krijg dit boek en twee zakjes kiemzaden gratis thuisgestuurd als je het juiste getal noemt! De winactie sluit op 12 juli 2015 om 12.00 uur.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!