Review - Food Sisters

 • 03 mrt 2016
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Food Sisters, zo heet het nieuwe kookboek van twee zussen met een passie voor gezonde voeding. De recepten zijn gezond, makkelijk en suikervrij.

Food Sisters

Van uitgeverij Nieuw Amsterdam ontving ik het kookboek Food Sisters van Janneke en Amande Koeman. Hun missie is: gezond eten en een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt. Je kunt dus een boek verwachten met slanke en lichte recepten, zonder toegevoegde suikers.

In het begin van het boek vind je uitleg over allerlei soorten suikers en tips om suikers te vermijden. Een tip is bijvoorbeeld: 'Vruchtensap is vloeibaar suiker. Eet fruit, drink het niet.' Ook wordt aangeraden om zoveel mogelijk met verse producten te koken en niet uit pakjes en zakjes. Ik eet zelf al twintig jaar zo min mogelijk suiker, dus ik kan me hier zeker in vinden. Je went er inderdaad snel genoeg aan en daarna vind je dingen waar veel suiker in zit eigenlijk niet lekker meer.

Het kookboek van Food Sisters!

Het boek bevat twee weekmenu's. Die zijn vooral bedoeld voor mensen die wat pondjes kwijt willen raken en zich afvragen hoeveel je nou op een dag mag eten. Ik krijg er zelf een beetje honger van. Er staan heel lekkere dingen bij, maar het is op sommige dagen wel erg licht. Een dagmenu bevat drie maaltijden en twee tussendoortjes, dat is een pluspunt. In de tweede helft van het boek vind je losse recepten. Ik geef je een lunchrecept dat me erg lekker lijkt. Het laat ook zien dat de recepten niet moeilijk zijn.

Wittekoolsalade met rozijnen, noten en druiven

Voor de salade heb je nodig (1 persoon):

 • 150 gram witte kool, fijngesneden
 • 10 witte, pitloze druiven, gehalveerd
 • 3 eetlepels gemengde ongezouten noten
 • 2 eetlepels rozijnen

Voor de dressing:

 • 2 eetlepels kwark
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 1eetlepel limoensap
 • 1/2 eetlepel honing
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • 1 eetlepel olijfolie
 • peper en zout

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg de dressing toe aan de salade. Breng op smaak met peper en zout (als je die niet al door de dressing hebt gedaan ;-)).

Klinkt lekker toch? Eventueel laat je de honing weg en gebruik je iets minder azijn. Door de druiven en rozijnen heb je al wat zoetigheid in de salade. Je vindt in dit boek eenvoudige recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Wat ik zeker nog ga uitproberen zijn de sesamcrackers en de zuurkoolstamppot van pastinaakpuree met ananas.

Kijk ook eens op de site van deze twee zussen: foodsisters.nl. Het boek kost € 19,99 en is o.a. bij Bol.com te bestellen via deze link. Het is een affiliatelink, wat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij het boek bij Bol bestelt. Het is een softcover boek met ongeveer 140 pagina's.

FoodSisters

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!