Review Voedzaam & Snel

  • 30 apr 2016
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De 100 populairste recepten van de website van Jennifer en Sven: Voedzaam & Snel. Gezond eten en snel klaar!

Als je graag gezond wilt eten maar niet echt een keukenprins of -prinses bent, dan is dit echt een kookboekje voor jou. De gerechten zijn meestal simpel, met niet te veel ingrediënten en snel klaar. Het is logisch ingedeeld in de hoofdstukken: ontbijt, lunch & salades, smoothies & sappen, snacks & smeersels, avondeten, bijgerechten en toetjes. Bijna alle gerechten zijn glutenvrij. Er wordt wel regelmatig kaas of yoghurt gebruikt, maar voor de mensen met een lactose-intolerantie zijn wel alternatieven voorhanden (bijv. lactosevrije yoghurt van Arla of sojaroom in plaats van slagroom). Gehakt, spekjes en kip zijn tegenwoordig gemakkelijk te vervangen door de vleesvervangende producten van de Vegetarische Slager, Vivera en andere aanbieders. 

100 gezonde en simpele recepten

Wat voor recepten kun je van Jennifer en Sven verwachten? Witlofsalade met tonijn bijvoorbeeld of een Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel. Ook lekkere drankjes zoals een healthy chocolademelk of een watermeloensmoothie. De pizzabodem van bloemkool is ook een slimme en gezonde optie. Een recept dat ik graag met je wil delen is de avocadospread met komijnzaad, die ga ik zelf ook zeker eens proberen!

Avocadospread

Dit heb je nodig: 2 avocado's, een halve citroen, gemalen komijnzaad (djinten), peper en zout naar smaak.

Zo maak je het: Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees uit de schillen. Prak het vruchtvlees fijn in een schaal. Voeg het citroenrasp, de djinten en peper en zout naar smaak toe en meng alles goed. Smeer de avocadospread op een boterham, een lijnzaadcracker, of gebruik hem als dip.

Lekker makkelijk toch? Ik vind het een leuk kookboekje dat vooral geschikt is voor mensen die gezond willen eten, maar niet al te ingewikkeld willen doen. Ben je een wat meer gevorderde kok, dan vind je minder inspiratie in dit kookboek. Het is een handzaam boekje met een leuke, frisse opmaak.

Boekgegegevens: 
Voedzaam & Snel, de 100 populairste recepten
Auteurs: Jennifer en Sven
Prijs: € 15,-
ISBN: 9789021561677

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!