Groente- en fruitnetjes - review

  • 27 juni 2016
Beoordeel dit item
(1 Stem)
5 5 0

Worden jullie soms ook zo treurig van al het plastic afval dat je steeds naar de container brengt? Met deze netjes kun je daar voor een deel iets aan doen!

Laatst stond ik in de supermarkt appels in een plastic zakje te doen en dacht waar ben ik eigenlijk mee bezig? Sommige dingen zijn nu eenmaal verpakt in plastic, maar hiervoor zou ik net zo goed iets anders kunnen gebruiken. Ik herinnerde me vaag dat ik wel eens katoenen netjes had gezien in de webshop van KitchenHugs. Nog dezelfde dag heb ik ze besteld. Er zijn twee maten, M (30 x 25 cm) en L (38 x 28 cm). De netten zijn gemaakt van ongebleekt biologisch katoen en je kunt ze uiteraard wassen (ze krimpen dan wel wat). Christi van KitchenHugs was zo lief om twee extra netjes mee te sturen die ik aan een van jullie cadeau mag doen!

Help mee om de plastic soep te verminderen

Goed, op naar de supermarkt. Allereerst viel me op dat veel dingen niet eens los te krijgen zijn, zoals aardappels bijvoorbeeld. Ik had appels en tomaten nodig en die waren er zowel verpakt als los. Dus, een paar (Hollandse) appels in het ene zakje en (Hollandse) tomaten in het andere zakje en met de rest van de boodschappen op naar de kassa. Ik had de netjes opengelaten zodat de kassière goed kon zien wat erin zat. 'Goh, wat handig', zei ze meteen. Ik vroeg of er vaker mensen met zoiets in de winkel kwamen. Deze kassière had het nog nooit gezien, maar was er zeer over te spreken. Die dunne plastic zakjes die je normaal pakt bij de groente- en fruitafdeling scheuren ook nog eens regelmatig kapot zei ze. Toen ik de winkel uitliep vroeg ik me echt af waarom ik dit niet eerder had bedacht. Het werkt gewoon supergoed en zo'n plastic zakje heb je helemaal niet nodig. Ik ben sindsdien nog niet in andere winkels geweest voor groente of fruit (de moestuin zorgt voor een flinke aanvoer ;-)), maar ik kan me niet voorstellen dat andere supermarkten of groentewinkels er een probleem mee hebben. Ik ga deze netjes gewoon bij mijn boodschappentassen in de gangkast leggen en neem ze voortaan mee naar de winkel. In mijn supermarkt is nog niet zo heel veel los te krijgen, maar bij de Turkse supermarkt of de groentenboer des te meer. Ik vermoed dat ik dan aan twee netjes niet meer genoeg heb!

De netjes die KitchenHugs verkoopt kosten € 2,49 (M) en € 2,89 (L). Er zijn ook speciale broodzakken die je kunt meenemen naar de bakker, maar daar kom ik eigenlijk nooit vanwege mijn glutenvrije dieet. Heb je een naaimachine en een lapje oude stof dan maak je ze net zo makkelijk zelf. En, voor de mazzelaars onder ons is er ook nog een winactie. Laat hieronder weten waarvoor jij deze netjes zou gebruiken en wie weet liggen er binnenkort twee in jouw brievenbus!

PS. Je zou natuurlijk kunnen denken: wat maken die paar plastic zakjes van mij nou uit? Maar stel dat al mijn volgers op Facebook, Instagram en Twitter, zo'n vierduizend mensen bij elkaar, zulke netjes gaan gebruiken. Je gebruikt al snel twee plastic zakjes per week, dus ongeveer honderd per jaar. Vierduizend maal honderd, dat zijn vierhonderdduizend plastic zakjes mensen ;-). Doe je mee?

PS. De winactie sluit op 12 juli 2016 en over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!