Foodless - jouw dagelijkse portie allergievrije recepten

  • 17 okt 2016
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Lekker veel nieuwe recepten voor mensen met een voedselallergie in het eerste boek van Foodless. Misschien ken je Carlijn Bröring en haar website foodless.nl al?

Foodless

Alle recepten in het boek van Carlijn zijn glutenvrij en de meeste zijn ook lactosevrij. In het begin van het boek wordt uitgelegd welke voedselallergieën en -intoleranties het meest voorkomen. Bovenaan ieder recept staat duidelijk, met icoontjes, welke allergenen niet in het recept zitten. Ook wel eens handig dat je dat niet zelf hoeft uit te zoeken! Achterin staan een aantal handige basisrecepten, zoals voor een pizzabodem of glutenvrije wraps. Verder is het boek (ongeveer 185 pagina's, softcover) ingedeeld op een logische manier: ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, voorgerechten etc.

Recepten zonder allergenen

De recepten in het boek zijn niet moeilijk en meestal snel te bereiden. Soms misschien een beetje te eenvoudig voor de gevorderde kok, zoals gevulde puntpaprika's, bananenpannenkoeken, zoete-aardappelpatat of zalmrolletjes. Maar het aanbod in dit boek is divers en er staan ook heel originele dingen in zoals een ananascarpaccio met gerookte zalm, gekke sushi met aardbei en bietensalade met blauwe bessen. Carlijn houdt duidelijk ook van lekkere desserts, taart en andere lekkernijen. Ik noem hier even de chocoladetaart met frambozen, de avocado- en limoentaart en een paas- en kerststol. Klinkt niet verkeerd!

Een van de recepten in het boek Foodless zijn zadencrackers. Als je glutenvrij eet en niet te veel suiker wilt eten (zit vaak in glutenvrij brood) dan zijn dit soort recepten ideaal. Ik heb het recept voor je uitgetest en het staat hier. Er zitten pompoenzaad, lijnzaad en zonnebloempitten in, samen met zongedroogde tomaatjes en Italiaanse kruiden. Een aanrader!

Boekgegevens:
Gebonden, 192 pagina's
Prijs: € 17,50 
ISBN: 978 90 351 4421 7

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!