Review LunchSkins + winactie

  • 24 mei 2017
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Plastic boterhamzakjes... dat is eigenlijk niet meer van deze tijd. Er zijn tegenwoordig genoeg duurzame en hippe alternatieven, zoals de zakjes van LunchSkins.

Wie een beetje om de natuur geeft wil liefst zo min mogelijk plastic gebruiken. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar bij mij is de zak met plastic afval nog altijd veel te vol. Zoveel producten in de supermarkt zijn in plastic verpakt. Daarom test ik graag alternatieven. Een tijdje terug deed ik dat al met groente- en fruitnetjes, die je mee kunt nemen om te vullen in de supermarkt of bij de groentenboer. Deze keer probeerde ik een alternatief voor boterhamzakjes.

LunchSkins is ontwikkeld door de Amerikaanse onderneming 3greenmoms. Vrouwen met kinderen die zelf ook wel weten dat het fijn is om iets voor het milieu te doen, maar dat het dan wel een beetje makkelijk en leuk gemaakt moet worden. De LunchSkins zijn een soort lunchzakjes van katoen, gevoerd met een laagje plastic. Er zit dus wel wat plastic in, ook in de ritssluiting, maar het zakje kan heel lang gebruikt worden en als het goed is spaar je hiermee honderden plastic boterhamzakjes uit. De ritssluiting vind ik handig, zo komen er geen kruimels in je tas, maar er zijn ook varianten met klittenband die vast ook prima werken. De gebruikte stof en coating zijn uitgebreid getest en voldoen aan alle eisen van voedselveiligheid. Ze zijn loodvrij, BPA-vrij en Ftalaat-vrij. Super handig is ook dat je de zakjes in de vaatwasser kunt wassen.

Sterke punten van LunchSkins zijn het uiterlijk en de beschikbare maten. Er zijn bijvoorbeeld snackbags waarin je fruit of noten kunt meenemen en lunchbags voor je boterhammen of crackers. De prints vind ik erg leuk, fris en modern. Veel prints zijn afgestemd op kinderen, maar voor hippe en sportieve volwassenen zijn er ook toffe prints bij. Alle varianten staan op de website van LunchSkins. In Nederland zijn er meerdere webshops die een selectie van de zakjes aanbieden, vaak ecovriendelijke webshops. Even googelen en je vindt ze zo. De prijs van een LunchSkin ligt zo rond de tien euro, afhankelijk van de maat die je kiest. Soms komen er aanbiedingen voorbij van ongeveer acht euro. Ook een mooie prijs voor een verjaardagscadeautje.

LunchSkins: hip en milieuvriendelijk
alternatief voor broodzakjes

Ik werk thuis en neem dus niet dagelijks boterhammen mee naar mijn werk. Toch vind ik het heel handige zakjes. Je kunt er bijvoorbeeld ook een paar crackers of rijstwafels in meenemen als je onderweg bent of naar je moestuin gaat. Zoals je op de foto kunt zien, past er in deze maat (Medium Zip, 15,2 x 16,5 cm) makkelijk een dubbele boterham en twee passen er ook wel in. Er zijn ook grotere maten voor de grote eters. Je kunt de LunchSkins natuurlijk ook perfect gebruiken voor andere spulletjes, zoals make-up of toiletartikelen. Als het zakje niet al te vies is geworden, van een paar toastjes bijvoorbeeld, kun je het ook simpel even uitspoelen met water, dat spaart weer ruimte in de vaatwasser. 3greenmoms heeft een filmpje op Youtube staan waarin je een nog beter beeld krijgt van het product.

Zou jij wel zo'n leuke LunchSkins willen hebben? Het zakje met de groene print (Medium Zip) mag ik weggeven. Laat hieronder even weten of je interesse hebt. Op 5 juni kies ik random een winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

LunchSkins 1 copy

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!