Chilivlokken maken

  • 14 mrt 2015
Beoordeel dit recept
(7 stemmen)
3.43 5 0

Van gedroogde pepers maak je in een handomdraai zelf een potje chilivlokken. Lekker pittig!

Ingrediënten

  • gedroogde rode pepers 

Bereidingswijze

Je kunt natuurlijk gedroogde rode pepers kopen, dan ben je snel klaar. Nog leuker is het om in een toko een lading rode pepers te kopen en deze te drogen. Wij hebben ze aan een draad geregen (zoals hier) en op een warme en droge plek opgehangen. In mijn huis was de zolder, vlakbij de CV-ketel, de meest geschikte plek. Laat ze gerust twee of drie maanden hangen.

Pittig pepertje

Snijd na het drogen de groene steeltjes van de pepers. Doe ze in een hakmolen / keukenmachine en maal de pepers in een minuutje tot vlokken en poeder. Bewaar het in een oud jampotje (goed schoonmaken in de vaatwasser of met kokend water) of een ander glazen potje. Ik heb het nooit eerder uitgeprobeerd maar ik denk dat je de chilivlokken wel tot een jaar lang kunt bewaren op een donkere plaats. Ideaal voor al je aziatische gerechten en andere maaltijden die wat extra pit kunnen gebruiken!

chilivlokken 2

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!