Fruitsalade met pistachenootjes

  • 08 juli 2018
Beoordeel dit recept
(2 stemmen)
3.5 5 0

Een zalige fruitsalade van vooral gele fruitsoorten. Extra lekker met pistachenootjes en gegarneerd appelmunt.

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 friszoete appel (bijv. Jonagold)
  • 2 wilde perziken
  • 2 handjes groene druiven
  • citroensap van een halve citroen
  • een handvol pistachenootjes
  • enkele takjes appelmunt (of gewone munt)

Bereidingswijze

Fruitsalade is altijd een aanrader op zomerse dagen. Zelf houd ik meer van frisse dan zoete salades. Ik doe eer dus geen witte wijn of honing in, maar wel citroensap. In een pot in de achtertuin groeit appelmunt die ik ooit eens bij een tuincentrum kocht. Deze past goed bij de fruitsalade, maar je kunt ook wel fijngesneden gewone munt gebruiken. Het is een goed idee om de druiven en perziken vooraf in de koelkast te leggen, zodat de salade lekker koel is.

Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Doe er alvast een paar druppels citroensap op. De appel en perziken hoef je in principe niet te schillen. Even wassen is uiteraard wel een goed idee, ook de druiven. Snijd de appel en perziken in stukjes en voeg ze toe aan de banaan. Pitloze druiven kunnen in zijn geheel in de salade. Zitten er wel pitjes in, halveer dan de druiven en verwijder de pitten. 

Lekker veel fruit!

Pak een kleine slakom en doe al het fruit samen in de kom. Voeg het sap van ongeveer een halve citroen toe. Meng het fruit goed door elkaar. Voeg tot slot de pistachenootjes toe en garneer met muntblaadjes. Voor de pistachenootjes heb ik een zakje ongepelde pistache gekocht. Na het pellen heb ik het zout er een beetje afgeveegd. Een beetje zout is geen probleem in deze salade. Laat de salade niet te lang staan, maar eet hem binnen een uurtje. De smaken kunnen dan goed mengen, maar het fruit verlept niet. Bewaren in de koelkast!

Tip: fruitsalade eet je als lunch met een cracker of als dessert!

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!