Yoghurt met granen en chocola

  • 14 aug 2015
Beoordeel dit recept
(2 stemmen)
5 5 0

Verwen jezelf met een heerlijk ontbijt: dikke yoghurt, glutenvrij graan, pure chocolade en vers fruit!

Ingrediënten

  • (lactosevrije) yoghurt
  • glutenvrije granen
  • pure chocolade
  • vers (rood) fruit

Bereidingswijze

Dit is een fijn onbijtje voor in het weekend. Lekker uitslapen en dan langzaam lepelen van de yoghurt en het verse fruit. Pak een of twee mooie glazen en doe daar eerst een laagje glutenvrije granen in. Ik kocht hiervoor geroosterde oergranen met chocoladebolletjes van Leev, maar je kunt bijvoorbeeld ook losse havermout met pure chocolade gebruiken. In de supermarkt en bij de glutenvrije onlinewinkels zijn diverse soorten glutenvrije muesli te koop.

Lekker langzaam ontbijten

Op het eerste laagje granen doe je de yoghurt. Het is lekker om dikke yoghurt te gebruiken. Verdraag je geen koemelk, kies dan voor lactosevrije yoghurt of eventueel geitenyoghurt. Bovenop doe je weer een laag granen met chocoladebolletjes (of schaaf krullen van een stuk pure chocolade) en wat vers fruit. Bramen, frambozen of blauwe bessen zijn extra luxe en lekker!

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!