Glutenvrij brood met kruiden

  • 01 nov 2013
Beoordeel dit recept
(3 stemmen)
4 5 0

Zelf glutenvrij brood bakken kan heel makkelijk zijn. Voor dit brood gebruik je een pak broodmix (glutenvrij) en voeg je wat lijnzaad en Italiaanse kruiden toe om het bijzonder te maken.

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix (bijv. Orgran Easy Bake Bread Mix)
  • 2-3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Kant-en-klare glutenvrije broodmix gebruik ik soms om een pizza te maken. Ik bedacht me dat het met een paar kleine toevoegingen ook een bijzonder lekker brood kan worden. Mix de broodmix zoals aangegeven staat op de verpakking. Voeg dan de kruiden en het gebroken lijnzaad toe. Lijnzaad is heel gezond, het bevat veel omega 3-vetzuren. Er zitten ook veel mineralen in, zoals calcium, magnesium, zink en kalium. Doe het brood in een cakevorm en laat het rijzen (bij de verwarming als dat kan). De Easy Bake Bread Mix van Orgran moet ongeveer 35 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Smeer voordat het brood in de oven gaat de bovenkant in met een klein beetje olijfolie, dan bakt hij mooi bruin. Je kunt uiteraard ook andere witte of lichte broodmixen gebruiken.

Lekker hartig door de Italiaanse kruiden

Ik vind het lekker om de boterhammen even te roosteren in een broodrooster. De boterhammen hebben door de kruiden een hartig smaakje en zijn vooral smakelijk met kaas of vleeswaren. Je zou er ook tomaat en komkommer op kunnen doen.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!