Bietenchips

  • 13 sept 2014
Beoordeel dit recept
(1 Stem)
4 5 0

Regelmatig zie ik bietenchips langskomen op Pinterest. Met die lading bieten uit de moestuin wilde ik wel eens iets anders proberen. Gezonde bietenchips dus!

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bietenschips maken is helemaal niet moeilijk. Het is wel handig om een mandoline of een andere schaaf in huis te hebben. Je hebt namelijk mooie dunne plakjes nodig. De bieten schil je eerst met een dunschiller of een klein mesje. Daarna schaaf je er plakken van. Die doe je in een schaal zodat je de bietjes kunt besprenkelen met olijfolie. Doe er wat rozemarijn, peper en zout bij en laat de smaken een kwartiertje intrekken.

Gezonde chips!

Zet de oven op 160 à 170 graden. Neem 2 bakplaten en leg daar eventueel bakpapier op. Verspreid de bietenplakjes dan over de bakplaten en schuif ze in de oven. Bij mij waren de chips na ongeveer 45 minuten klaar, maar ik raad je aan om na een half uurtje even te kijken hoe hard ze gaan in jouw oven. Alleen de hele dunne plakjes worden knapperig. Eventueel kun je de chips ook in een frituurpan bakken in olie van 180 graden Celsius. Eet smakelijk met je gezonde snack!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!