Glutenvrije pecankoekjes

  • 23 juli 2014
Beoordeel dit recept
(14 stemmen)
2.79 5 0

Heerlijke koekjes van pecannoten. Ze zijn makkelijk om te maken en lijken op de bekende kletskoppen.

Ingrediënten

  • 110 gram pecannoten
  • 2 eieren
  • 25-30 gram aardappelzetmeel
  • 35-40 gram kokosbloesemsuiker
  • kaneel
  • zout

Bereidingswijze

Ongeveer een derde deel van de pecannoten moet grof gehakt zijn en tweederde fijner gehakt (of gemalen). Het grof hakken kan met een koksmes en het fijner malen heb ik met een vijzel gedaan. Als je een keukenmachine hebt dan gebruik je die natuurlijk :-). Weeg suiker en aardappelzetmeel af en roer die door fijngemalen pecannoten in een mengkom. Zet de oven vast aan, op 175 graden Celsius. In een andere kom doe je twee eiwitten die je met een garde of een vork enkele minuten opklopt. Het is niet de bedoeling dat de eiwitten helemaal stijf geklopt worden zoals voor een meringue. Schep het eiwit daarna door het notenmengsel. Voeg ook de grofgehakte pecannoten toe, een snufje zout en een theelepeltje kaneel.

Gezellig koekjes bakken!

Leg bakpapier op de bakplaten. Nu maak je met een lepel kleine bergjes op de bakplaat die je uitsmeert tot je een dun, rond koekje hebt. De koekjes worden ongeveer 12 minuten gebakken in de oven. Laat ze daarna afkoelen. Bij mij werden de koekjes niet echt knapperig, waarschijnlijk omdat ik in verhouding minder suiker gebruik dan anderen. Misschien had ik ze ook wat dunner moeten maken. Dus als je knapperige koekjes wilt, voeg dan eventueel wat extra suiker toe en smeer ze mooi dun uit. Van deze hoeveelheid bakte ik ongeveer 12 koekjes (die wel erg lekker zijn!).

Het recept dat ik ter inspiratie gebruikte vind je op Andrea's Kitchen. Zoals je ziet gebruikte zij grotere hoeveelheden en kwam daarmee uit op 34 koekjes.

Ontdek de lekkerste recepten om mee af te slanken

Wil je lekker blijven eten maar tegelijkertijd gewicht verliezen?

Oscar Helm heeft een boek ontwikkeld met effectieve afslank recepten om snel buikvet te verliezen.

Klik hieronder op de link om vandaag nog te beginnen:

Afslank Receptenbijbel risicovrij uitproberen

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!