Gezond snacken - deel 3

  • 06 juli 2014
Beoordeel dit recept
(1 Stem)
5 5 0

Popcorn maken! Mits je er geen lading boter, suiker of zout over strooit is dit best een verantwoorde snack.

Ingrediënten

  • maiskorrels
  • olijfolie
  • komijnpoeder (djinten)
  • korianderpoeder (ketoembar)
  • zout

Bereidingswijze

Popcorn maken is super makkelijk en ook goedkoop. Vooral bij de Turkse supermarkt koop je heel voordelig een zak met maiskorrels. Zet een pan met een dikke bodem en deksel op het vuur. Wacht tot de pan heet wordt en doe er een heel klein beetje olijfolie in. Voeg dan een kopje maiskorrels toe, zodanig dat de bodem dun bedekt is.

Popcorn, yummie!

Strooi er een beetje komijnpoeder en korianderpoeder bij. Doe het deksel op de pan en laat het vuur redelijk hoog staan. Af en toe even schudden. Na een paar minuten beginnen de korrels te poppen. Schud nog een paar keer en wacht tot de laatste korrels open zijn. Wacht nog even en haal dan pas het deksel van de pan. Strooi er nog een snufje zout over en klaar is je popcorn.

Popcorn bevat minder calorieën en vet dan chips. Het is ook nog eens een goede bron van vitamine B1, B2 en ijzer. Uiteraard beperk je de hoeveelheid het best tot één bakje. Trek in een ander smaakje? Probeer ook eens milde paprika, kerrie of chilipoeder.

Voor nog meer gezonde inspiratie kijk je bij: 'Gezond snacken - deel 1' en 'Gezond snacken - deel 2'.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!