Emping - glutenvrije snack

  • 07 juli 2015
Beoordeel dit recept
(4 stemmen)
3.75 5 0

Emping is een soort chips, gemaakt van Melindjo noten. Het wordt in Indonesië gegeten bij de maaltijd of als snack. En... glutenvrij!

Ingrediënten

  • een zak emping
  • sambal
  • (glutenvrije) ketchup

Bereidingswijze

Emping dus. Ik ontdekte het een paar jaar geleden in de Indonesische toko, maar je kunt het tegenwoordig ook in de supermarkt kopen (bijv. van het merk Go-Tan). Het geweldige van emping is dat het puur bestaat uit Melindjo noten, plantaardige olie en een snufje zout. Geen toegevoegde rommel dus. Het heeft een lichte notensmaak en is een beetje bitter. Probeer het eens, het is een gezonde en leuke afwisseling in een glutenvrij dieet en voor iedereen die gezond wil snacken.

Chips van Melindjo noten

Emping is niet heel sterk van smaak. Het past dan ook goed bij een pittige nasi of mihoen. Als ik emping als snack eet, maak ik er soms een sausje bij van ketchup en sambal. Drie flinke eetlepels ketchup en een theelepel sambal. Even door elkaar mengen en dippen maar. Ietsje minder gezond, maar wel een heerlijke combinatie. Ik ben benieuwd of jullie dit ook wel eens eten en waar je het koopt.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!