Perzikijsjes maken

  • 01 juli 2015
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Met een hittegolf heb je natuurlijk graag ijsjes in de vriezer. Maar dan wel gezonde, zoals deze met perzik, banaan, geitenyoghurt, gember en citroen!

Ingredi├źnten

  • 3 wilde perziken (of 2 gewone perziken)
  • 1 banaan
  • halve citroen
  • verse gember
  • geitenyoghurt

Bereidingswijze

Neem een hoge mengkom en doe hier de in plakjes gesneden banaan in. Voeg het sap van ongeveer een halve citroen toe. Ik heb drie wilde perziken toegevoegd. Ze zijn iets kleiner dan gewone perziken, dus ik denk dat je dan aan twee genoeg hebt. Even afspoelen onder de kraan en grove stukken snijden van de perzik (inclusief schil). Die doe je bij de rest. Voeg daarna een scheut (geiten)yoghurt toe en wat vers geraspte gember. Doe er zoveel gember in als je zelf lekker vindt. Je kunt in plaats van geitenyoghurt ook lactosevrije yoghurt of Griekse yoghurt gebruiken.

Lekker met een beetje gember

Zet nu de staafmixer in de mengkom en mix het fruit. Het is lekker om het niet helemaal fijn te malen, maar nog wat grovere stukjes over te houden. Dan giet je het in de ijsvormpjes die je een paar uur in de vriezer zet. IJsvormpjes zijn eigenlijk wel een must-have in de gezonde keuken. Zelfgemaakte ijsjes bevatten veel meer fruit en geen toegevoegde suikers. Dat is vooral ook fijn als je kinderen in huis hebt! Je koopt ze bijvoorbeeld bij de Xenos, maar HEMA en AH hebben ze soms ook in het assortiment.

perzikijsjes 2

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!