Kaasstengels van bladerdeeg

  • 28 dec 2015
Beoordeel dit recept
(2 stemmen)
4 5 0

Kaasstengels knabbelen lekker weg en maak je heel gemakkelijk zelf. Kies voor glutenvrij bladerdeeg voor iedereen die geen gluten mag.

Ingrediënten

  • bladerdeeg (glutenvrij)
  • oude geitenkaas
  • 1 ei
  • maanzaad
  • evt. zout en peper

Bereidingswijze

Laat de plakjes bladerdeeg eerst even ontdooien en verwarm de oven vast voor op ongeveer 180 graden celsius. Neem dan een grote werkplank (of een schoon aanrechtblad) en strooi er een klein beetje boekweitmeel (of een ander soort glutenvrij meel) over. Met een deegroller of een wijnfles rol je de plakjes uit zodat ze wat dunner worden. Split het ei in twee kommetjes en klop de eidooier los. Met een kwastje smeer je de helft van de plakjes (aan één kant) in met een beetje eigeel. Rasp er wat kaas over. In plaats van geitenkaas kun je ook kiezen voor andere kaas, zoals bijvoorbeeld een pittige pecorino.

Lekker borrelhapje!

Leg dan op alle plakjes een tweede plakje uitgerold bladerdeeg. Je hebt nu dus twee uitgerolde bladerdeegplakjes op elkaar met eigeel en kaas ertussen. Smeer nu ook de bovenkant in met eigeel. Rasp er weer een laagje kaas over en bestrooi met maanzaad. Mocht je dat willen dan kun je er nog zeezout en peper over strooien of iets anders wat je lekker vindt, zoals kerriepoeder, karwijzaad of uienpoeder. Snijd reepjes van ongeveer 1 centimeter breed en leg de kaasstengels dan op een bakplaat (leg daar bij voorkeur bakpapier op). Kijk even op de verpakking van het bladerdeeg hoe lang het in de oven moet, meestal rond de tien of twaalf minuten, en bak de kaasstengels af. Even laten afkoelen voordat je ze serveert.

PS. Gewoon bladerdeeg wordt altijd heerlijk bros. Het valt me op dat glutenvrij bladerdeeg vaak wat minder knapperig is. Voor deze stengels kocht ik Consenza bladerdeeg in de supermarkt. Welke glutenvrije bladerdeeg gebruiken jullie en hoe bevalt die?

kaasstengels 2

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!