Fruit met chocolade en kokosdip

  • 08 juni 2017
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Gezellige, zomerse hapjes met fruit. Ze zijn zo gemaakt, je hoeft alleen chocolade te smelten en kokos in huis te halen.

Ingrediënten

  • 40-50 gram pure chocolade (glutenvrij en lactosevrij)
  • drie eetlepels gemalen kokos
  •  2-3 stuks fruit (bijv. kiwi, appel, banaan)

Bereidingswijze

Pak een schaaltje en doe de gemalen kokos daar alvast in. Hak dan de chocolade in stukjes van gelijke grootte of gebruik chocoladedruppels. Zo kan de chocolade gelijkmatig smelten. Je kunt chocolade au bain-marie smelten, dat is heel gemakkelijk. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet die op (of in) een pan met zacht kokend water. Als het water gekookt heeft mag je het vuur wel uitdraaien, want het is heet genoeg om de chocolade te laten smelten. Zorg dat het zachtjes smelt en roer geregeld om. Snijd ondertussen twee of drie soorten fruit in stukken of partjes. Om te voorkomen dat banaan en appel verkleuren kun je er een wat vers citroensap over sprenkelen.

Gezond snoepen!

Pak een groot bord of een dienblad dat in de koelkast past. Zodra de chocolade gesmolten is, dip je een stukje fruit er voor de helft in. Daarna dip je in het bakje met de kokos. De chocolade kun je ook met een siliconenkwastje op het fruit strijken, net wat je makkelijker vindt. Maak een mooi bord vol en zet de fruitstukjes daarna een half uurtje in de koelkast. Lekker als dessert of bij de thee op een zomerse dag!

PS. Je kunt variëren met chocolade op basis van rijstmelk of in plaats van kokos gehakte nootjes gebruiken.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!