IJsjes van komkommer en limoen

  • 14 juli 2017
Beoordeel dit recept
(2 stemmen)
2 5 0

Deze ijsjes zijn heerlijk verfrissend op een warme zomerdag. En ze zijn echt supersnel gemaakt!

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 limoenen
  • agavesiroop
  • verse munt

Bereidingswijze

Om zelf ijsjes te maken heb je in ieder geval ijsvormpjes nodig. Je koopt ze bijvoorbeeld bij de Xenos, Action, HEMA of Albert Heijn. Een staafmixer of blender is essentieel. En een lege plek in je vriezer is natuurlijk ook wel handig.

Goed, we gaan ijsjes maken :-). Begin met het schillen van de komkommer. Daarna snijd je de komkommer in stukjes en doe je deze in een hoge mengbeker. Voeg het sap van twee limoenen toe en een scheutje agavesiroop. In plaats van agavesiroop kun je ook een andere zoetstof gebruiken, of je laat het helemaal weg. Doe er zo veel muntblaadjes bij als je zelf lekker vindt. Of maak, net als ik, de helft met munt en de helft zonder munt. Nu zet je de staafmixer erin tot je een vrij gladde puree hebt.

Groene, gezonde ijsjes!

Giet je komkommermengsel in de ijsvormpjes en zet ze in de vriezer. Ik maak mijn ijsjes meestal 's middags en eet ze dan de volgende dag. Als het goed is zijn ze binnen een uur of vijf ook wel bevroren, maar dat moet je even uittesten. Geniet van je lekker frisse, en niet te vergeten gezonde! ijsjes.

PS. In plaats van munt is het denk ik ook erg lekker om verse gember te gebruiken. Of allebei, net wat je wilt :-).

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!