Snelle glutenvrije traktatie

  • 31 mei 2017
Beoordeel dit recept
(1 Stem)
5 5 0

Heb je een feestje met glutenvrije gasten? Dit is een makkelijk hapje, een klein taartje bijna, waarmee je iedereen kunt verwennen.

Ingrediënten

  • glutenvrije lange vingers (bijv. van Damhert)
  • slagroom of sojaroom
  • pure chocolade (bijv. 85%)
  • frambozen

Bereidingswijze

Ik kreeg van een kennis een pak glutenvrije lange vingers cadeau. Als koekje zijn ze wel oké, maar met een beetje versiering maak je er een leuke traktatie van die niet misstaat tussen het verjaardagsgebak. Deze zijn van Damhert, maar er zijn ook andere merken die glutenvrije lange vingers verkopen (ook erg handig voor een glutenvrije tiramisu!). Klop de slagroom op, dat mag ook (lactosevrije) sojaroom zijn. Neem vier blokjes pure chocolade en laat die au bain marie smelten. Dit doe je door een schaaltje met chocolade in een groter schaaltje met heet water te zetten.

Glutenvrije minitaartjes

Leg de lange vingers op een houten plank of een groot bord. Ik heb er deze keer maar vier gemaakt en had daarna nog genoeg gesmolten chocolade en slagroom over. Die kun je altijd wel weer voor iets anders gebruiken, maar je kunt dus ook meer lange vingers maken. Met een siliconenkwastje kun je de chocolade heel makkelijk op de koekjes strijken. Heb je dan niet, doe het dan bijvoorbeeld met een lepel. Eventueel laat je dit even uitharden in de koelkast. Daarna komt er een streepje slagroom op. Om dat extra lekker en fris te maken kun je er wat citroenrasp en/of sap door doen, maar zonder is ook lekker. Zet drie frambozen bovenop ieder koekje en klaar is je glutenvrije minitaartje!

PS. Let er bij gasten met coeliakie op dat ook de slagroom en chocolade geen (sporen van) gluten bevatten en dat je op een apart werkblad werkt.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!