IJsjes van watermeloen en aardbeien

  • 13 juli 2013
Beoordeel dit recept
(5 stemmen)
4 5 0

Deze ijsjes zijn heerlijk en fris op een zomerse dag! Ze bevatten puur fruit en geen suiker zoals de ijsjes die je in de supermarkt koopt.

Ingrediënten

  • 1/4 watermeloen
  • doosje aardbeien
  • citroensap

Bereidingswijze

Snijd een of twee grote schijven watermeloen in kleinere stukken. Haal de eventuele pitten eruit. Ook de aardbeien (eerst wassen) snijd je in kleinere stukken (ongeveer in vieren). Neem ongeveer 100-200 gram aardbeien, je kunt met de verhoudingen naar eigen smaak variëren. Doe de stukjes meloen samen met de aarbeien in een kan en voeg nog wat citroensap toe. De citroen maakt de ijsjes net wat frisser. Dan mix je het fruit met een staafmixer (of in een blender). Maak het zo fijn of grof als je zelf wilt, een beetje chunky is ook lekker! Nu pak je de ijsvormpjes en vul je elk vormpje met het fruitmengsel. Je kunt er ook nog wat losse stukjes aardbei indoen. Dan de stokjes erin en in de vriezer zetten. De volgende dag geniet jij van je heerlijk zomerse ijsjes.

Gezonde ijsjes van puur fruit en zonder suiker!

IJsvormpjes zijn in de zomer te koop in veel verschillende winkels. Ik kocht deze bij Xenos voor nog geen 2 euro. Ook bij de HEMA en IKEA zijn ze vaak te koop.

PS. Voeg wat muntblaadjes toe voor nog meer frisheid :-).

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!