Misosoep

  • 25 sept 2013
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Misosoep is een lekker pittig Japans soepje. Je koopt het kant en klaar in zakjes en maakt het af met verse ingrediënten.

Ingrediënten

  • 1 zakje misosoep per persoon
  • 1 ei
  • bosuitje
  • rode peper
  • peterselie

Bereidingswijze

Miso- of sojapasta wordt gemaakt door sojabonen, granen en zeezout te laten fermenteren. Sommige soorten misosoep bevatten dus gluten! Er zijn ook soorten die gemaakt zijn van sojabonen en rijstgranen, deze zijn dus glutenvrij. Als je geen glutenvrije misosoep in de supermarkt kunt vinden, dan vind je die waarschijnlijk wel in de reformwinkel.

Misosoep: pittig, bijzonder en gezond!

Bereid de misosoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal hoef je alleen maar water te koken en toe te voegen aan de inhoud van het zakje.De soep bevat al stukjes zeewier. Voor een extra bite voegen we nog wat verse ingrediënten toe. Bak een dun omeletje van een geklutst ei. Snijd dunne ringetjes van een rode peper en een bosuitje. Je kunt ook wat kip, tofu of champignons toevoegen. Doe de soep in leuke kommetjes en voeg de ingrediënten toe. Garneren met wat peterselie of koriander en je hebt een bijzonder lekker tussendoortje of voorgerechtje.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!