Knoflook

  • 08 sept 2013
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ik ben dol op knoflook! Ook op de mediterrane en Aziatische keuken, dat verklaart het een en ander. Daarom staat de knoflook fier in mijn logo en vind je hem terug in veel recepten!

Vroeger voegde ik af en toe een teentje knoflook toe aan een gerecht. Tot ik in Azië ging wonen en echt knoflook heb leren eten. In een maaltijd voor twee personen doen ze daar gerust een teen of zeven. Sindsdien gebruik ik het zelf ook veel vaker. In stoofschotels, pasta's, crèmige soepen, maaltijdsalades en meer. Behalve de knoflooklucht houdt niets me tegen, want knoflook is gezond!

Knoflook: gezond en smaakmaker nummer één!

Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar de positieve effecten van knoflook op de gezondheid. Knoflook is gunstig om hart- en vaatziekten te voorkomen. Studies hebben ook aangetoond dat het parasieten, bacteriën, virussen en schimmels kan doden. Je zou dan wel elke dag twee teentjes rauwe knoflook moeten eten. Er zijn weinig mensen die dat zien zitten. Ik zou er ook geen grote wonderen van verwachten, maar samen met andere groentes en kruiden draagt het bij aan een gezonde manier van eten. Bovenal is knoflook een fantastische smaakmaker.

Knoflook kun je heel makkelijk in je eigen tuin telen. De komende weken (rond oktober) zijn daarvoor de beste periode. Het is heel makkelijk. Haal een grote bol knoflook uit elkaar en stop de tenen los van elkaar in de grond. Het vliesje om de knoflookteen laat je gewoon zitten. Plant ze ongeveer 10 cm. van elkaar. Wacht tot de volgende zomer en als het blad geel wordt kun je ze oogsten.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!