Courgettes in de tuin

  • 02 aug 2013
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een zomer zonder courgettes, onmogelijk! Wist je dat je courgettes ook heel goed in je achtertuin of op je balkon kunt kweken?

Courgetteplanten geven een goede opbrengst. Met een beetje mazzel heb je zo tien courgettes aan een plant. Het is een groente die je in veel gerechten kunt gebruiken: soepen, pasta's, rijstgerechten, you name it. Een courgette bevat ook nog best veel vitamines en mineralen. In mijn moestuintje waren dus altijd courgettes te vinden.

Onlangs kreeg ik van een kennis jonge courgetteplantjes aangeboden. Ik heb op dit moment geen moestuin, maar het aanbod was wel verleidelijk. Volgens haar kon ik ze prima in potten zetten in mijn nieuwe achtertuintje. Hierboven zie je het resultaat: twee grote courgetteplanten waaraan de eerste courgettes beginnen te groeien. Voor iedereen die het leuk vindt om zelf groenten te kweken is dit een prima mogelijkheid. Neem een redelijk grote pot (minimale diameter 35 cm.), vul hem met potgrond en zet je courgetteplantje erin. Het beste kun je die binnen opkweken, ongeveer vanaf eind april. Als ze zo'n 10 cm. hoog zijn plant je ze in de grote pot en zet je ze buiten. Bij droog weer wel even wat extra water geven. Het is echt niet moeilijk en in augustus eet jij de heerlijkste courgettes uit eigen tuin.

Ik verheug me al op de oogst en op een flinke pan courgettesoep!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!