Basilicum(stelen)olie

  • 13 sept 2014
Beoordeel dit recept
(1 Stem)
5 5 0

Uit het boek van BioBudget haalde ik dit idee om basilicumolie te maken met het 'afval' van je bos basilicum. Als je de blaadjes gebruikt hebt, kun je de stelen op olie zetten!

Ingredi├źnten

  • basilicumstelen
  • peperkorrels
  • olijfolie

Bereidingswijze

In mijn achtertuin stond nog een zielig bosje basilicum. Het begint te koud te worden voor dit mediterrane kruid. In het boek BioBudget (lees mijn review) stond het goede idee om de stelen te gebruiken. Het is heel simpel. Zorg dat je een goed schoon (uitgekookt) potje hebt. Snijd de stelen in stukken en doe die samen met wat peperkorrels in het potje. Overgiet de basilicumstelen met een extra vergine olijfolie.

Fijne peperige basilicumolie

Bewaar hem op een koele, donkere plaats en haal hem na een maandje weer tevoorschijn. Resultaat aldus BioBudget: fijne peperige basilicumolie, heerlijk voor over een salade of in de tomatensoep. Ik ben benieuwd, nog een paar weken geduld hebben, maar het idee om op deze manier je afval te gebruiken vind ik nu al geweldig!

PS Tot 20 september 2014 kun je dit leuke kookboek winnen!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!