Kerst: gezonde bijgerechten

  • 20 dec 2014
Beoordeel dit recept
(5 stemmen)
4.2 5 0

Ben je op zoek naar gezonde gerechten voor het kerstdiner? Laat je inspireren door deze lekkere bijgerechten met groenten.

Een gezond kerstdiner

Kerst is natuurlijk een heerlijk moment om eens los te gaan met desserts, kerststollen en plankjes vol kaas en worst. Maar misschien wil je het dit jaar een beetje gezonder aanpakken. Kies dan bijvoorbeeld voor een lichte bouillon met tuinkruiden vooraf. Maak voor het hoofdgerecht een stukje geroosterd vlees of vis en zorg verder voor veel gezonde groentegerechten op tafel. Een frisse salade, geroosterde tomaatjes, champigons met knoflook uit de oven. Hieronder vind je een aantal suggesties, maar de Gezonde Kok staat vol met ideeën. Zoek in het zoekvakje op 'groente' of 'bijgerechten' en je komt vast recepten tegen die je aanspreken.

Kerst met groenten, lekker!

Op bovenstaande afbeelding zie je (met de klok mee) de volgende gerechten:

Klik op de naam van het recept en je gaat direct naar de juiste pagina. Fijne Kerstdagen en alvast eet smakelijk!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!