Glutenvrije lasagne

 • 30 mrt 2014
Beoordeel dit recept
(27 stemmen)
3.15 5 0

Sinds er glutenvrije lasagnebladen in de supermarkt liggen, staat lasagne hier weer vaker op tafel. Ik maak een vegetarische variant met o.a. courgette en aubergine.

Ingrediënten

 • glutenvrije lasagnebladen (bijv. van Peak's bij Jumbo)
 • lactosevrije roomkaas (bijv. van MinusL bij Jumbo)
 • 2 blikken tomatenblokjes
 • 1 aubergine
 • 1 courgette
 • 2 uien
 • 1 flinke teen knoflook
 • belegen geitenkaas (optioneel)
 • olijfolie
 • gedroogde Italiaanse kruiden
 • peper en zout

Bereidingswijze

Begin met het maken van een tomatensaus. Hiervoor snijd je twee uitjes en een grote knoflookteen fijn. Bak deze zachtjes met wat olijfolie en voeg dan de blikken met tomatenblokjes toe. Doe er ongeveer een eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden door en wat peper en zout. Zachtjes laten pruttelen gedurende ongeveer tien minuten. Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Smeer de plakken in met een beetje olijfolie en rooster ze kort in een gril- of koekenpan.

Lasagne, wie lust het niet?

Zet de oven op 175 graden Celsius en pak een ovenschaal. Een rechthoekige of vierkante is het handigst gezien de vorm van de lasagnebladen. Zelf heb ik alleen ronde of ovale ovenschalen :-). Schep onderin een laagje tomatensaus en leg daar de eerste laag lasagnebladen bovenop. Je kunt de lasagnebladen in stukken breken om het geheel te bedekken. Maak dan een laagje met courgette. Strooi er een beetje peper en zout over en smeer er dan wat roomkaas over. Daarop volgt weer een laag lasagnebladen. Vervolgens maak je een laag van aubergine, die je afdekt met een laag tomatensaus. Leg daar weer lasagnebladen bovenop en maak dan nog een laag met de courgettes, zoals hiervoor beschreven. Doe daar een laatste laag lasagnebladen op en giet de rest van de tomatensaus erover. Dek de ovenschaal af met een stuk aluminiumfolie en zet de schaal in de oven. Na ongeveer 35 minuten schuif je de lasagne even uit de oven en rasp je er belegen geitenkaas over. Zet het nog een kwartiertje terug in de oven. Dan is de lasagne klaar. Lekker met een frisse salade!

In principe bevat belegen of zeer belegen geitenkaas geen sporen meer van lactose. Als je hier erg gevoelig voor bent, dan raad ik toch aan om de geraspte kaas weg te laten. Laat je adviseren bij de kaasboer of er soorten zijn die je misschien wel verdraagt.

glutenvrije lasagne 2

Ontdek de lekkerste recepten om mee af te slanken

Wil je lekker blijven eten maar tegelijkertijd gewicht verliezen?

Oscar Helm heeft een boek ontwikkeld met effectieve afslank recepten om snel buikvet te verliezen.

Klik hieronder op de link om vandaag nog te beginnen:

Afslank Receptenbijbel risicovrij uitproberen

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!