Kastanjes in de oven

  • 12 jan 2015
Beoordeel dit recept
(7 stemmen)
4 5 0

Tamme kastanjes kun je heel makkelijk roosteren in de oven. Als je ze ziet liggen in de winkel moet je dat zeker eens proberen!

Ingrediënten

  • tamme kastanjes
  • eventueel boter en een snuf zout

Bereidingswijze

Pas zag ik tamme kastanjes liggen bij de Lidl. Ze waren niet duur en ik wilde eens proberen of je ze ook gewoon in de oven kunt poffen. Volgens traditie rooster je ze boven wat hete kooltjes, maar dit werkt ook heel goed. Zet de oven op 200 graden. Neem een scherp mesje en snijd in alle kastanjes een kruisje. Doe ze in een ovenschaal en zet ze een half uurtje in de oven. De schil zal dan iets openstaan en de kastanjes zijn nu gaar. Het is lekker om ze als (nog warme) snack te eten in de winter. Eventueel doe je er nog een klontje boter en wat zout over.

Gezond snacken met kastanjes

Je kunt tamme kastanjes ook in de natuur rapen. Je moet dan alleen even weten wat het verschil is tussen wilde kastanjes en tamme kastanjes. Tamme kastanjes hebben een bolster met veel, lange en fijne stekeltjes, zoals een egel. Ze zien er heel anders uit dan wilde kastanjes, die veel minder en ook kortere stekels hebben. In de bolster van een tamme kastanje zitten soms wel drie noten, in die van de wilde kastanje maar een. De eetbare kastanjes zijn niet helemaal rond, maar hebben een platte kant en een puntje met een wit pluimpje. Ook het blad van de bomen is verschillend. Kijk dus even naar wat plaatjes op internet voordat je het bos induikt :-).

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!