Zadencrackers

  • 18 okt 2016
Beoordeel dit recept
(1 Stem)
4 5 0

Deze zadencrackers van Foodless kun je op twee manieren maken: fijn en grof. Een leuke afwisseling op je glutenvrije crackers en rijstwafels uit de winkel.

Ingrediënten

  • 60 gram lijnzaad
  • 20 gram zongedroogde tomaten (niet op olie)
  • 30 gram zaden-/pittenmix
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • mespunt knoflookpoeder
  • 100 ml water
  • snuf zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Hou je van grove crackers? Snij dan de zongedroogde tomaten in kleine stukjes, voeg ze samen met alle andere ingrediënten in een kom en giet daar het water bij. Laat dit 15 minuten intrekken. Smeer het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 30 minuten af.

Wil je wat fijnere crackers zoals op de foto? Snij dan de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en doe deze samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine. Hoe langer je de machine laat draaien, hoe fijner het mengsel wordt. Laat dit 15 minuten intrekken. Smeer het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 30 minuten af.

Zelf crackers maken

Klinkt simpel en dat is het ook. Ondanks dat ik geen weegschaal in huis had en de hoeveelheden dus een beetje op gevoel heb gedaan, waren de crackers prima! Na het bakken snij je de crackers in stukken en laat je ze even afkoelen. Je kunt ze zo eten, maar ook beleggen met een plakje geitenkaas, rookvlees of hummus bijvoorbeeld. Ik vind het zelf altijd wel zo handig om dit soort dingen te maken als ik toch al van plan ben om de oven te gebruiken. Dat scheelt weer energie en is dus beter voor het milieu en je portemonnee.

Dit recept is afkomstig uit Foodless, het eerste kookboek van Carlijn Bröring. Lees ook de review van dit kookboek, waarin nog veel meer leuke recepten staan voor mensen met voedselallergieën of -intoleranties.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!