5 x gezonde maaltijdsalade

  • 16 juni 2015
Beoordeel dit recept
(15 stemmen)
4.47 5 0

Ik ben een groot fan van maaltijdsalades. Ze zijn snel klaar en zitten vol groenten, vitamines en gezonde olieën. Dit zijn de favorieten van de Gezonde Kok!

1. Kidneybonensalade

De kidneybonensalade (zie bovenstaande foto) scoort altijd goed. Hier op de site, maar ook bij vrienden en familie die komen lunchen. Serveer er wat (glutenvrij) brood en kippenvleugels bij en het feest is compleet. Hij is ook erg lekker bij de BBQ. Voedzaam, lekker fris en met een beetje pit. Even doorklikken voor het recept en snel eens proberen!

2. Quinoasalade met noten

Oergezond, vol met noten, frisse groenteblaadjes en quinoa. Als er geen raapstelen zijn dan kun je gewoon knapperige veldsla, little gem of waterkers gebruiken. Deze salade kan ik het hele jaar door wel eten, hij is niet te zwaar voor de zomer en niet te licht in de winter. Door de noten heb je bovendien lang een verzadigd gevoel. Dit is een fijne salade om de volgende dag mee te nemen naar je werk of studie. Hier staat het recept.

quinoa noten klein

3. Salade met postelein

Dit is een salade die heel simpel maar toch ook bijzonder is. Niet veel mensen eten rauwe postelein. En dat terwijl het zo gezond is, postelein zit vol ijzer en andere mineralen! De combinatie met spekjes en verse krieltjes is goddelijk. Als je vegetariër bent, probeer deze salade dan eens met de speckjes van de Vegetarische Slager te maken. Binnenkort zijn er weer verse, kleine aardappeltjes, ga jij dit recept dan eens proberen?

salade met postelein klein

4. Griekse quinoasalade

Deze salade scoort heel goed op de site en op Pinterest. Wie lust er geen Griekse salade, met olijven, feta en tomaten? Je vervangt de ijsbergsla door quinoa en je hebt nog steeds dezelfde smaken maar dan wat voedzamer. Echt de perfecte maaltijdsalade voor een warme zomeravond, fris en met een mediterraan tintje.

5. Mexicaanse rijstsalade

In de Mexicaanse rijstsalade gaan onder andere zwarte bonen, rode paprika, maiskolf, avocado, limoenen en verse koriander. Lekker veel frisse smaken dus. Het is een vegetarische salade die goed vult. Als je er nog iets bij wilt serveren, kies dan bijvoorbeeld voor maischips, tortillawraps, komkommer of gegrild vlees.

mexicaanse rijstsalade klein

Zit er een salade tussen waar je meteen trek van krijgt? Ik ben benieuwd welke salade jij een keer gaat uitproberen of welk recept jij zelf vaak maakt. Let me know!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!