5 recepten met ei voor Pasen

  • 05 apr 2017
Beoordeel dit recept
(3 stemmen)
2.67 5 0

Eitjes horen bij Pasen en kunnen niet ontbreken bij het paasontbijt. De Gezonde Kok helpt je met vijf leuke recepten om indruk te maken op je familie.

In de loop der jaren hebben we al flink wat leuke recepten met eieren gemaakt. Hieronder vind je vijf favorieten die bij ons regelmatig op tafel verschijnen. Ik hoop dat er iets naar je smaak tussen zit!

Klassiek: gevulde eieren

Hier kom je atijd goed mee weg, gevulde eieren. In dit recept worden ze gevuld met een plakje gerookte zalm, een fris eimengsel met yoghurt en verse dille. Ze staan heel chique op je brunchtafel.

Vrolijk: eierkuikentjes

Het recept voor gevulde eierkuikentjes is natuurlijk vooral leuk als er kleine kinderen aan tafel zitten. Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Voor de garnering heb je wortel en zwarte olijven nodig.

Gezond: toast met avocado en ei

Wie het ooit gegeten heeft, weet dat de combinatie van avocado en ei ontzettend lekker is. Dus waarom zou je ze niet als paasontbijt serveren? En het recept is een eitje.

Fijne Paasdagen!

Origineel: omelet met nori

Dit is nou typisch zo'n gerechtje dat er super origineel uit ziet, maar eigenlijk nogal simpel is om te maken. Deze omeletrolletjes voegen dankzij de zeewier ook nog een extra smaak toe aan de paasbrunch.

Klein: kwarteleitjes met asperges

Kwarteleitjes zijn altijd zo schattig dat ik ze niet kan laten staan. Het is ook leuk om aan kinderen te laten zien dat er verschillende soorten eieren zijn. Je kunt ze gewoon gekookt neerleggen, maar dit recept met groene asperges is ook een aanrader.

Ik ben benieuwd welk recept je gemaakt hebt. Of misschien heb je zelf nog een leuk idee om hier te delen?

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!